Streif bezichtiging met Maarten Meiners

Maak deze winter kennis met de Nederlandse skiprofessional Maarten Meiners! Tijdens de KitzSki goes Dutch winterweek kun je de legendarische Streif afdaling samen met Maarten verkennen. Hij kent deze berg op zijn duimpje en zo weet je zeker dat je veilig beneden aankomt. Alhoewel, Maarten sjeest natuurlijk in hoog tempo de helling af, denk je dat je hem kunt bijhouden?

Een wel heel bekende afdaling in het skigebied van Kitzbühel-Kirchberg is de zogenaamde Streif. Deze behoort tot een van de moeilijkste afdalingen tijdens de Skiworldcup. In januari strijdt hier de top van de skiwereld om de felbegeerde overwinning. De overige wintermaanden is de Streif een openbaar toegankelijke afdaling die in twee verschillende varianten kan worden afgedaald. Test deze spectaculaire piste deze winter zelf samen met Maarten Meiners.

Fast facts Streif
Hoogte start: 1665 meter
Finish: 805 meter
Parcourslengte: 3312 meter
Hoogste snelheid: 145 km/uur

Na de start kom je binnen enkele seconde op 100 km/h waarna je over Mausefalle de diepte in springt richting de stijlhang. (Picture: Edo Jungerius, NSkiV)

Altijd al benieuwd geweest hoe de beste skiers ter wereld zich op de legendarische Streif in Kitzbühel zich naar beneden storten? Maarten Meiners geeft op 25 januari een uniek kijkje achter de schermen op de Streif. Tijdens KitzSki goes Dutch, de gezelligste Nederlandse week in Kitzbühel Kirchberg wordt er in een klein groepje een afdaling gemaakt over de legendarische piste. Op de belangrijkste punten wordt er uitleg gegevens hoe de skiers naar beneden gaan. Maarten geeft hierbij gespecialiseerde uitleg hoe dit op de snelste manier kan en wat daarvoor belangrijk is.

Op de Hausbergkante spring je het laatste deel van de piste in en word je door 50.000 uitzinnige Oostenrijkers naar de finish geschreeuwd. (Picture: Edo Jungerius, NSkiV)

Streif-bezichtiging met Maarten Meiners
Donderdag, 25-01-2018
10.30 uur
Hahnenkammbahn

Meld je dan aan via de: servus@kitzbuehel.com

Streif bezichtiging met Maarten Meiners

Maarten Meiners neemt een kijkje achter de schermen bij de Hahnenkamm in Kitzbühel.