Blog #6 Paragliden vanaf de Hahnenkamm over Kitzbühel

03/04/’19

Sommigen hebben een geschreven lijstje, anderen hebben het in gedachte, een lijstje dat zo nu en dan aangevuld wordt en waar je naar uitkijkt; een bucketlist! Bovenaan Laura’s bucketlist stond al een aantal jaar paragliden. Uitzicht vanuit de lucht over de pistes waar je normaal gesproken skiet, wat zou dat gaaf zijn!

IMG_7928


Wanneer je dan eindelijk de kans krijgt om zo’n stoere activiteit te doen, dan wil je dat natuurlijk wel op een gave locatie. De Kitzbüheler Alpen heeft hiervoor diverse mogelijkheden en is daarom de uitgelezen locatie.

Het wedstrijd parcours de Streif-Rennstrecke vanaf de Hahnenkamm door de ogen van een vogel zien? Dat deed Laura!

Afgelopen donderdag was het dan zover, paragliden! Samen met de Nederlandse piloot Hajo Smit nemen we eerst een kijkje bij het landingsveld naast het dalstation van de Hahnenkammbahn, want; safety first! Daarna gaan we met de Hahnenkammbahn de berg op. De Hahnenkamm, die op 1670m ligt, geeft je een adembenemend uitzicht over o.a. het dorp Kitzbühel, de Horn en ook de Wilder Kaiser.

IMG_7923

Bovenop de Hahnenkamm neemt de piloot goed de tijd om de startplaats en wind te observeren. Het gereed maken van de vlieguitrusting en het klaarleggen van het scherm is in een mum van tijd gedaan. Met gezonde spanning wacht ik tot Hajo gereed is en mij instructies geeft voor vertrek. Ik sta te popelen om te gaan paragliden en het eindelijk eens echt zelf te ervaren in plaats van andere paragliders te bewonderen. Ik ben vooral erg benieuwd of het opstijgen en het landen spannend is, zou het heel koud zijn, is het zweven comfortabel?

Gedurende het voorbereiden deelt de piloot interessante info en instrueert mij wat mij te doen staat en wat ik kan verwachten. ‘Helder, ik ben er klaar voor!’ Zeg ik enthousiast. Ik laat het maar gewoon op mij af komen en heb er vooral mega veel zin in, iets waar ik al langere tijd naar uit heb gekeken. Kom maar op!

Een laatste check..
Veiligheid staat hoog in het vaandel; #1

Dan is het zover, we zijn gereed voor vertrek! We starten onze tandemvlucht vanaf de zuidzijde en zweven zo’n 9 minuten in de lucht. De start valt mij eerlijk gezegd alles mee en voordat ik het weet hang ik in de lucht. Ook mag ik zelf een stukje vliegen. Zo enthousiast en spraakzaam als dat ik af en toe kan zijn maakt deze beleving en het adembenemende uitzicht mij sprakeloos. Wanneer Hajo mij vraagt of ik nog een tweede vlucht wil maken, dan hoef ik daar ook niet lang over na te denken.
We landen weer veilig op een veld naast de Hahnenkammbahn. We pakken vlot maar zorgvuldig de spullen weer in om vervolgens de laatste lift voor een tweede vlucht de berg op te gaan.

Deze keer starten we vanaf de Mausefalle met prachtig uitzicht over de Streif-Rennstrecke. Een mooier uitzicht over de pistes van het skigebied KitzSki en omgeving kun je je niet wensen. Door de thermiek laat de ervaren piloot ons hoogte winnen en zweven we deze keer een kleine 20 minuutjes door de lucht. We maken wat rondjes boven de Streif op zo’n 1500 m. en vliegen recht over de Speichersee.
‘Wow wat is dit gaaf, ik wordt er gewoon een beetje stil van!’ is mijn antwoord wanneer Hajo mij vraagt of ik aan het genieten ben.

Wat ben ik toch een bofkont dat ik dit zomaar van mijn bucketlist af kan strepen met zelfs twee vluchten op één dag.
Zwevend door de lucht heb je het mooiste panorama over de Kitzbüheler Alpen met het dorp Kitzbühel en de Horn als middelpunt.

‘Zo vrij als een vogeltje voel ik mij in de lucht!’
Zou jij het aandurven?

Wordt vervolgd...

WhatsApp Image 2019-04-03 at 12.30.09

Volg en tag ons in jouw foto's!

Instagram
Facebook

@KitzSki @Kitzbueheler.alpen
#KitzSki #Kitzbüheleralpen