Blog #5 Burning Ski festival met Rowwen Héze in Kirchberg

20/03/'19

De 4e editie van het Burning Ski festival was een groot feest in de Kitzbüheler Alpen. Double Dutch & Daka Sport waren ook weer van de partij met een geregeld terugkerende skitest op de Ehrenbachhöhe. Tijdens het Ski & Music festival was dit al een succes met zonovergoten dagen. Dit keer vergezelde moeder natuur de wintersporters met een dik pak verse sneeuw. Laura had prachtig uitzicht vanaf de Wurzhöhe op de bekende piek van KitzSki tijdens haar ski tour door KitzSki, de Horn

DSC_0674


De lente kwam al even om de hoek kijken, maar na een periode met wat hogere temperaturen besloot de winter nog even geen afscheid te nemen. Voordat we officieel 20 maart met het lente seizoen van start gaan, neemt het winterseizoen in stijl afscheid met temperaturen rond het vries punt en geregeld een vers laagje sneeuw.

DSC_0704


Dit seizoen hebben we al van zoveel mooie zonovergoten dagen mogen genieten, dat ik mijn hand er niet voor omdraai om ook op een minder stralende dag te gaan skiën, dat hoort er tenslotte ook bij, toch? Mijn skidag begon met bewolking en sneeuw op de Resterhöhe & Wurzhöhe. Dit keer kwam ik niet vanaf de Pengelstein met de de 3-S Bahn, maar ging ik van start vanuit Jochberg met de Wagstättbahn. Ik besloot mezelf te verwennen met een warme chocomelk met slagroom om bij een vuurtje even lekker op warmen bij de Bärenbadalm.

IMG_0568Aan het einde van de dag trok het open en stond ik met een biertje in de hand in het zonnetje te dansen op het dorpsplein van Kirchberg. Omringd door Nederlanders, die op de Hollandse hits losgaan, zou je bijna vergeten dat je in Tirol bent. De besneeuwde bergtoppen achter het podia herinneren je daar aan en stiekem ook de locals die de Nederlandse sfeer niet ontlopen.

De hits ‘Limburg’ & ‘Bestel mar’ van de Limburgse band Rowwen Héze komen je vast bekend voor? Waar de band voorheen zelf al op wintersport ging, komen ze nu niet alleen naar Kirchberg om te skiën, maar maken ze er ook een groot feest van. Het zijn dan ook niet alleen de Nederlanders die hier op af komen, ook menig local is te vinden tussen het publiek.

https://www.facebook.com/RowwenHeze/

Sta jij volgend jaar ook tussen het publiek?
Bij mij staat 10-11 maart 2020 in ieder geval al in de agenda

Wordt vervolgd...

Volg jij ons al?

Instagram
Facebook

@KitzSki @Kitzbueheler.alpen
#KitzSki #Kitzbüheleralpen