Blog #4 Fun op de Kitzbüheler Horn

06/03/’19

Vanaf waar in het skigebied zie je de Kitzbüheler Horn niet? De Horn is een kenmerkend punt van KitzSki, want de antenne die op de top van de berg staat is eigenlijk niet te missen. Ook dit was Laura opgevallen en had haar nieuwsgierig gemaakt! Hoe zou de antenne ervan dichtbij uit zien én is er echt zoveel leuks te beleven in het oosten van de Kitzbüheler alpen?
Laura ging op ontdekking!

IMG_7609
De Kitzbüheler Horn staat bekend om de 102 meter hoge televisietoren van de ORF.

Het lijkt misschien een kleine antenne wanneer je hem van de andere bergtoppen spot, maar wacht maar totdat je hem van dichtbij ziet, dan is het een flink gevaarte.

Wat een lol had ik tijdens het rodelen op de Gaisberg. Op de Horn werd ik ook weer blij verrast toen ik zag dat er gratis gesleed kon worden. Dit keer niet op een houten slee, maar op een grote ronde opblaasband. Ik leg mijn snowboard aan de kant, pak de eerste beste sneeuwband die ik zie en stap op de loopband op weg de top van de toboggan baan.
Ik voel me weer even kind, lachen gieren brullen!

Zodra mijn ogen op de funslope en kickerline vallen begrijp ik waarom ze zeggen dat de Horn een familie paradijs is. Dat moet ik ook eens proberen! Onderweg over de funslope kom ik van alles tegen, ik glij over een box, een bruggetje en door een tunneltje. Ook de kickers sla ik niet over. Door het prachtige weer en de toch wat hoge temperaturen is de sneeuw lekker slushy geworden. Op zich is dat best fijn voor het geval je naast een box beland of een sprong niet weet te landen.

Maar zou ik het aandurven om met wat meer vaart over de kickers te gaan, óf om misschien zelfs wel grotere kickers te springen?

Wordt vervolgd...

DSC_0627
Ben jij al eens op de Kitzbüheler Horn geweest?
Deel jouw favoriete foto!

@KitzSki @Kitzbueheler.alpen
#KitzSki #Kitzbüheleralpen