Blog #2 Hahnenkamm Rennen in Kitzbühel

06/02/’19

Leuk dat jij Laura weer volgt op haar avontuur in de Kitzbüheler Alpen. Na een geslaagd feestfestival in Kirchberg met een Hollands tintje is het tijd voor actie! En niet zomaar, we gaan snelheidsrecords zetten! Je raad het al, Laura was op avontuur in Kitzbühel tijdens de Hahnenkamm-Rennen, spanning en sensatie gegarandeerd.

zaterdagocthend heenweg
Heb jij jezelf wel eens afgevraagd hoe de beste skiërs de beroemde Streif-Rennstrecke van Kitzbühel afdalen? Ik was vast beraden die snelheidsduivels met eigen ogen te bewonderen en te zien of het echt zo’n groot spektakel is als dat ze zeggen.

Hup in de benen, busje komt zo! Ik worstel mij door de drukte en probeer tegelijkertijd de bierspetters te ontwijken van het juichende publiek aan de finish van de Streif. Het is dan misschien zaterdagochtend, maar dat is in Kitzbühel geen excuus om het bier te laten wachten. Dus dit is de moeilijkste afdaling van het wereldkampioenschap die de prof-skiërs trotseren? Een helling tot wel 85%, serious business denk ik bij mijzelf.

abfahrt

Op hoge snelheid, tot wel 140 km per uur, dalen de slalomers de Ganslernhang af. Via een groot scherm zie ik hoe ze seconden lang door de lucht zweven en gecontroleerd, soms op één been, weer weten te landen. Eventjes dacht ik dat de bekende Marcel Hirscher zou gaan winnen. Dat had ik stiekem best leuk gevonden, want ja, een Oostenrijker met een Nederlandse moeder… De Franse Clement Noel weet hem te overtreffen op 0.29 seconden.
HKR 2019 uitslag

Claudi & mam naar beneden
Op naar het centrum van Kitzbühel voor meer gezelligheid!
Ik probeer niet onderuit te roetsen op de steile helling net als alle anderen om mij heen. Voetje voor voetje schuifelen we naar beneden, wat een gestuntel. Zou het door de gladheid of de drank komen, vraag ik mijzelf lachend af.
Ik kijk mijn ogen uit naar alles wat er om mij heen gebeurd...

Ik geef toe, de zondag had ik wat opstart problemen; de man met de hamer was op bezoek *lees knallende koppijn met dank aan de drank*. De heerlijke frisse berglucht, strakke pistes en het stralende zonnetje, maakt dat ik ook weer kan stralen. Zo eigenwijs als Laura is, volg ik nog even niet de mensenmassa richting de Super G, maar geniet ik juist eerst nog even van de rustige pistes.
Ik geniet van het prachtige uitzicht op de Horn en vraag mijzelf af hoe het uitzicht vanaf daar zou zijn.

Na een Nederlands festival in Kirchberg en de wereldberoemde Hahnenkamm-Rennen race Kitzbühel ben ik wel toe aan…

Volg de posts op Instagram en kom erachter waar Laura aan toe is!

Wordt vervolgd…