Blog #1 Double Dutch Ski & Music festival in Kirchberg 2019

23/01/’19

Al turende uit het raam verlies ik mijzelf in gedachten aan de winter van 2017/’18. Ik betrap mijzelf erop hoe ik mij deze winter had voorgesteld, maar realiseer mij dat het in de handen ligt van de weergoden.

DSC_0471

Vroeg jij jezelf ook al af wat deze winter op zich liet wachten? Ik kom tot de conclusie wat een cadeautje afgelopen winter eigenlijk was en wordt herinnerd aan het gezegde; ‘Geduld is een schone zaak…
En jawel! Met een vers pak sneeuw ging 2019 van start, wat wenst een wintersportliefhebber zich nog meer? Nouja, veiligheid! Het prachtige wit bedekte gebied kan verraderlijk zijn. KitzSki heeft de condities sinds de hevige sneeuwval extra nauwlettend in de gaten gehouden. Vanuit het vlakkeland krijg ik herhaaldelijk te horen; ‘Blijf op de gemarkeerde pistes en volg sporen in de verse sneeuw niet blindelings.’

Klaar met dagdromen, KitzSki ruft!

DSC_0385

Ik trof het tijdens mijn eerste week in Kirchberg, de tweede editie van het Ski & Music festival georganiseerd door Double Dutch Ski vond plaats.

Vorige week woensdag begon ik mijn dag met de Maierlbahn vanuit Kirchberg op de Ehrenbachhöhe. Daar viel ik direct met mijn neus in de boter, Daka Sport stond daar met een stand waar ik al snel in gesprek raakte. Ik werd uitgenodigd om gratis de nieuwste ski’s van het seizoen te testen, zo gezegd zo gedaan! Stiekem was het wel even een tegenvaller toen ik daarna weer verder ging op mijn eigen ski’s.
Als je het mij vraagt is een wintersport niet compleet zonder apres ski. Er werd mij op het hart gedrukt dat ik de Heinoos apres ski party niet mocht missen die dezelfde avond nog in Heidi & Peter optraden. Wat een toffe avond! Ze creëerden zo een leuke sfeer dat ik besloot ook naar hun vrijdagavond show te gaan.
Een ander hoogtepunt van het Double Dutch Ski & Music festival was toch ook wel het optreden van Samantha Steenwijk & Gerard Joling. Het dorpsplein van Kirchberg was overspoelt met Nederlanders die maar wat zin hadden in een drankje en dansten erop los. De dwarrelende sneeuwvlokjes en de warme glühwein in mijn hand maakten de sfeer compleet.
Ik knijp mijzelf in mijn arm; ‘Laura! Wat een bofkont ben jij toch, prachtige zonnige dagen en verse sneeuw, wat wil je nog meer?!’
Misschien wat meer actie?

Wordt vervolgd

Laura's volgende avontuur gaat over in sportiviteit en het zetten van snelheidsrecords. Wat denk jij dat het volgende avontuur wordt?

DSC_0495

Wat was jouw hoogtepunt van het Double Dutch Ski & Music festival?
Laat het ons weten!
facebook
Instagram